5 jaar Leeruniek voor onze collega Robin van der Leeuw

5 jaar Leeruniek voor onze collega Robin van der Leeuw


25 September, 2020

Robin werkt sinds deze maand 5 jaar bij Leeruniek. Reden voor een feestje én een interview.

Waarom heb je vijf jaar geleden voor Leeruniek gekozen?

Na mijn promotieonderzoek in de natuurkunde wilde ik graag iets betekenen voor de maatschappij, op het gebied van duurzaamheid of educatie. Bijles geven heb ik altijd leuk gevonden om te doen, maar vooral ook heel belangrijk gevonden om te doen. De aandacht van de leerkracht is voor het onderwijs cruciaal. Wat mij bij Leeruniek bracht: het samenbrengen van onderwijs en mijn andere passie: data analyse en het oplossen van technische vraagstukken. Hier kan ik iets betekenen voor de maatschappij, terwijl ik bezig ben met mijn passie.

Wat voor werk doe je precies bij Leeruniek?

Samen met scholen, onderwijzers, designers en techneuten denken we na over hoe we het product zo goed mogelijk kunnen optimaliseren. Ik breng de wensen van onze gebruikers in kaart, bekijk welke data we hebben, zoek uit wat we nog nodig hebben en ik kijk met het team hoe we dit technisch mogelijk kunnen maken.

Wat is je leukste herinnering tijdens het werken bij Leeruniek?

Mijn leukste momenten zijn de dagen dat je ‘s ochtends het kantoor binnenkomt en met een team je een dag lang in een kamer opsluit om te brainstormen en samen te ontwerpen. Helemaal leuk als je vervolgens weer buiten komt met een hele nieuwe feature! Vanuit het niets iets opbouwen, vind ik echt het tofste dat er is. Het mooie van Leeruniek vind ik ook dat je met verschillende specialisaties bij elkaar zit en dat iedereen elkaar aanvult. Tijdens deze Corona-periode is dit natuurlijk wat moeilijker geworden, al zorg ik dat ik ook vanuit huis elke dag verschillende collega's spreek.

Naast werkgerelateerde herinneringen heb ik ook hele mooie herinneringen aan de leuke  feestjes en wekelijkse gezelligheid met collega’s. En niet te vergeten het zomer hockeytoernooi voor bedrijven, waar ons team aan meedeed! Helaas moesten we wel geloven aan een laatste plek van de 20 teams. Maar het wekelijks langs de kant aanmoedigen - want ik deed zelf niet mee - en de borrels aan het eind maakte dat allemaal goed.

Waarvan word jij super-enthousiast?

Van goede muziek kan ik heel enthousiast worden. Even een momentje voor mijzelf met goede muziek op mijn koptelefoon (en er dan halverwege achter komen dat ik iets te hard aan het meezingen ben). Maar ik kan ook erg genieten van een mooi concert. Het liefst ingetogen muziek, maar wel met van die lekker enthousiaste uithalen!Geschreven door:
Rosa van Santbrink