Productontwikkelingen in Leeruniek

Top 3 productontwikkelingen van 2020


12 January, 2021

Top 3 ontwikkelingen van 2020


Het onderwijsveld ontwikkelt zich continu en Leeruniek natuurlijk ook. Via onze support krijgen we regelmatig wensen binnen van scholen. Dit zijn stuk voor stuk goede ideeën en wij kijken dan waar de grootste behoefte ligt, om dit vervolgens verder te ontwikkelen. In dit artikel staan we stil bij de drie belangrijkste ontwikkelingen van 2020:


Cyclisch werken


Onderwijsdata is heel waardevol, mits je weet wat je ermee moet doen. Cyclisch werken is daarbij essentieel: door resultaten te koppelen aan observaties in de klas, geef je betekenis en wordt duidelijk welke aanpassingen er nodig zijn. In de praktijk blijkt dat er vaak nog wel drempels zijn om goed cyclisch te werken. Met onze vernieuwde werkwijze helpen we scholen om op een intuïtieve manier door de cyclus te lopen: zónder dubbel werk; mét duidelijke handvatten. We hebben al veel dankbare reacties ontvangen op onze trainingen over dit onderwerp en hopen nog veel meer scholen hierbij te kunnen helpen.

Image

Image

Nieuwe toetsen in Leeruniek


Het is een cliché maar waar: elke school is uniek. Vanuit die identiteit maakt ze haar eigen autonome keuzes. Afhankelijk van de leerlingpopulatie, onderwijsvisie en werkwijze kun je als school bijvoorbeeld kiezen voor een alternatieve volgtoets. Wij vinden de keuzevrijheid van scholen heel belangrijk en willen daar dan ook in faciliteren. Vandaar dat we een samenwerking zijn aangegaan met de toetsaanbieders: Iep, Dia en Boom. De eerste volgtoetsen van Dia zijn al te vinden op onze leerlingpagina en de komende maanden volgen ook de andere volgtoetsen.

Verder kregen wij van veel scholen de vraag om de methodetoetsen uit Snappet weer te geven. Snappet geeft relevante informatie op het gebied van de methode, die je nodig hebt om je onderwijs te bepalen en te verbeteren. Nu ook de Snappettoetsen in Leeruniek staan, hebben leerkrachten een nóg completer overzicht.


Prognose referentieniveaus


Referentieniveaus zijn een vast onderdeel van het vernieuwe onderwijsresultatenmodel. Afhankelijk van de schoolweging wordt er bepaald aan welke minimale eisen de school moet voldoen. Om op tijd te kunnen ingrijpen, is het voor de directie en de leerkracht belangrijk om vooruit te kunnen kijken: Hoe doen de huidige groepen 6, 7 en 8 het? Welke referentieniveaus kun je komende jaren verwachten? En waar is verandering nodig? Hiervoor hebben we de prognose referentieniveaus ontwikkeld: een voorzichtige voorspelling van het uiteindelijke referentieniveau van de leerling. In ons consult over ambities en onderwijskwaliteit hebben we al met verschillende scholen meegedacht over de aansturing van de groepen en het borgen van de onderwijskwaliteit. Zo helpt Leeruniek in de voorbereiding op een mooi inspectiebezoek.

Image

  We zijn dankbaar voor de hoge betrokkenheid en alle ideeën die we het afgelopen jaar van de scholen hebben gekregen. Blijf ons inspireren zodat we in 2021 weer mooie stappen kunnen zetten!  Geschreven door:
  Susan Konijn  Benieuwd naar onze trainingen en consults?

  Klik voor het aanbod op onderstaande button:

  Klik hier