Maatwerk-studies met scherpe analytische onderbouwing


Elk schoolbestuur heeft wel eens behoefte aan een snelle, heldere onderbouwing van een niet alledaags vraagstuk. Leeruniek biedt extra handen, rekenkracht en ervaring. Voor elk (complex) probleem wat jullie als bestuur of voor specifieke scholen hebben krijg je van ons onderzoek en een oplossing op maat.

De afgelopen jaren hielp Leeruniek al veel schoolbesturen met verschillende onderzoeken en diepte-analyses. Bijvoorbeeld om het bezoek van de inspectie goed voor te bereiden. Of om bestuursbreed en voor alle scholen een specifiek beleid te ondersteunen.

Image
Augustus 2022

Placemats: schoolspecifieke corona-impactanalyses


Begin 2022 zoekt een schoolbestuur contact met Leeruniek. Al eerder heeft Leeruniek voor dit bestuur een analyse uitgevoerd van de impact van corona op de leerresultaten. Omdat de verschillen tussen de scholen groot zijn, is er behoefte aan schoolspecifieke ondersteuning. Stellen ze de juiste prioriteiten en bieden ze wel wat nodig is voor een kansrijke uitstroom? In korte tijd verzorgt Leeruniek voor elke school analyses. De placemats met de onderzoeksresultaten zijn voor de scholen een belangrijk hulpmiddel bij het verkleinen van de impact van corona. Lees hier meer over deze onderzoeks- en ontwikkelopdracht.


Juni 2022

Inzicht in impact pandemie op leerresultaten


Een groep schoolbesturen maakt zich in het voorjaar van 2021 grote zorgen. Hoe staan de leerlingen ervoor na een jaar corona? Leeruniek krijgt de opdracht de impact van de crisis in kaart te brengen. Het onderzoek van Leeruniek biedt waardevolle inzichten en leidt tot meerdere herhaalopdrachten om de leervertragingen blijvend te monitoren. Lees hier over het onderzoek.

Mei 2022

Ondersteuning bij onvoldoendes voor kwaliteitszorg


Een bestuur in het zuiden van Nederland wordt bij het vierjaarlijkse onderzoek van de Inspectie van het Onderwijs geconfronteerd met meerdere onvoldoendes voor de kwaliteitszorg. Bestuur en scholen weten onvoldoende of er goed wordt lesgegeven. Leeruniek krijgt de opdracht de leerresultaten te analyseren, zodat het bestuur de juiste prioriteiten kan stellen voor een verbetertraject. Het rapport van Leeruniek wordt enthousiast ontvangen. Lees hier meer over deze studie.Mei 2021

Onderzoek voor OCWIn opdracht van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap doet Leeruniek onderzoek naar de impact van de lockdowns door de coronacrisis op verschillende groepen leerlingen in het basisonderwijs. We werken hiervoor samen met wetenschappers van de universiteit van Oxford. Lees hier de samenvatting van de resultaten van het onderzoek.


Veelgestelde vragen


Wil je meer weten over hoe wij als Leeruniek onderzoek ondersteunen en doen? Lees hier de veelgestelde vragen.


Afspraak maken om de mogelijkheden te bespreken?

Neem contact met ons op!    * We gaan vertrouwelijk om met gegevens en zullen deze nooit aan derden verstrekken.

    Image