Onderzoek


Leeruniek is een maatschappelijke onderneming die zich sterk maakt voor gelijke kansen in het basisonderwijs. Wij geloven dat ieder kind in Nederland recht heeft op een goede en eerlijke start. We proberen op twee manieren hieraan bij te dragen:

  • Door scholen te helpen de brede ontwikkeling van leerlingen in kaart te brengen. Hierdoor weten onderwijsteams op elk moment hoe de leerlingen ervoor staan en kunnen zij het onderwijs op basis van de specifieke behoefte van de leerlingen inrichten. 
  • Door het ondersteunen van en meewerken aan onderzoek. Hierdoor kunnen complexe onderwerpen met een groot maatschappelijk belang beter in kaart worden gebracht. Denk bijvoorbeeld aan het identificeren van oorzaken voor leervertraging. Meer inzichten hierin kunnen direct bijdragen aan gerichte oplossingen ten behoeve van de gehele onderwijssector.
Image

Samenvatting resultaten onderzoek OCW


Dit is de samenvatting van de resultaten van het onderzoek, in opdracht van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, naar de impact van de lockdowns door de coronacrisis op verschillende groepen leerlingen in het basisonderwijs. We werken hiervoor samen met wetenschappers van de universiteit van Oxford, die eerder onderzoek hebben gedaan naar de impact van de eerste lockdown.

Veelgestelde vragen


Wil je meer weten over hoe wij als Leeruniek onderzoek ondersteunen en doen? Lees hier de veelgestelde vragen.