Introductietraining


Bij de introductietraining raak je wegwijs in het dashboard en ontdek je de diverse mogelijkheden die Leeruniek biedt. Daarnaast maak je kennis met de cyclische werkwijze (READ) van Leeruniek die je helpt het onderwijs nog beter af te stemmen op jouw leerlingen. Na de training ben je in staat om zelfstandig alles te vinden in het dashboard. Daarnaast kun je direct je huidige werkwijze onder de loep nemen en de eerste verbeterslagen maken met behulp van het dashboard van Leeruniek. Deze training vormt de basis voor verdere trainingen.


2 uur

Voor het hele team

v.a. € 400,-

Benodigde voorkennis: geen

Cito-analyse training


Dit is de eerste vervolgtraining na de introductie. Tijdens deze training maakt het schoolteam kennis met het doorlopen van de halfjaarlijkse cyclus in Leeruniek (de Cito- M of E analyse). Leerkrachten leren analyseren op verschillende niveaus en hoe zij tot een effectieve evaluatie komen. Met praktische handvatten gaan we direct aan de slag tijdens de training. Daarnaast leren deelnemers de READ-cyclus toe te passen. Door aanpassingen en acties te borgen, investeer je in het professionaliseren van het team en verbeteren van de onderwijskwaliteit.


2 uur

Voor het hele team

v.a. € 625,-

Aangeboden niveaus: beginner, gevorderd en expert

Kindkenmerkentraining


Tijdens deze training leer je het goed in beeld brengen van de brede ontwikkeling van de leerling. Essentieel hierbij is om de cognitieve ontwikkeling van de leerling te evalueren en verder te stimuleren. Zo is het belangrijk om te kijken welke elementen ervoor zorgen dat de leerling effectief kan leren en welke dit juist belemmeren. Hoe de stimulerende factoren zich verhouden tot de onderwijsbehoeften en hoe je vanuit een onderwijsbehoefte kunt zien wat een leerling mogelijk belemmert wordt tijdens deze training duidelijk gemaakt. En vervolgens leer je hoe je al deze informatie kort en bondig op kunt schrijven.  


2 uur

Voor het hele team

v.a. € 625,-

Benodigde voorkennis: geen

Overdrachtstraining


Tijdens deze training gaan we aan de slag met een effectieve overdracht in Leeruniek. Na een introductie over het belang van de overdracht binnen een school en de cyclische werkwijze, gaan we gericht aan de slag met het team. De kindkenmerken en een inschatting van het leerlingniveau, zijn de basis voor een effectieve overdracht. Doordat alle informatie die je in een schooljaar verzameld hebt eenvoudig is geborgd in Leeruniek, ben je goed voorbereid op een effectieve overdracht zonder administratieve rompslomp. De nieuwe leerkracht maakt zo een vliegende start in het komend schooljaar.


2 uur

Voor het hele team

v.a. € 625,-

Aangeboden niveaus: beginner, gevorderd en expert

Borgen van basiskwaliteit en ambities stellen


De introductie van het vernieuwde onderwijsresultatenmodel van de inspectie dit schooljaar heeft er voor gezorgd dat scholen en besturen anders nadenken over de manier waarop zij zich verantwoorden over de kwaliteit van hun onderwijs. Tijdens het consult gaan we in op de referentieniveaus, waar ze voor staan en wat de relatie is tot het stellen van ambities voor jouw schoolpopulatie. In dit consult nemen we je mee in het onderwijsresultatenmodel en hoe deze in te zetten is; niet alleen achteraf verantwoording afleggen, maar juist ook nu signaleren en interventies plegen waar nodig met behulp van de prognose van de referentieniveaus.


1 uur

IB + Directie

140,-

Benodigde voorkennis: geen

Online Basistraining


Hebben jullie nieuwe collega’s op school of zijn er collega’s bij wie het dashboard een beetje is weggezakt? Speciaal voor hen hebben wij een online basistraining ontwikkeld. Net zoals bij de introductietraining raak je wegwijs in het dashboard en ontdek je de diverse mogelijkheden die Leeruniek biedt. Daarnaast maak je kennis met de cyclische werkwijze (READ) van Leeruniek. Dit helpt je het onderwijs nog beter af te stemmen op de behoeften van jouw leerlingen. Na de training kun je zelfstandig aan de slag met het dashboard en kun je direct je huidige werkwijze onder de loep nemen en verder verbeteren. Deze training vormt de basis voor verdere trainingen.


1 uur

Directie, IB, leerkracht (op individuele inschrijving)

75,-

Benodigde voorkennis: geen

Online Cito M training


De Cito-M analyseren en borgen in Leeruniek? Volg dan de online Cito-M training.

In deze training staat de halfjaarlijkse analyse centraal. Aan de hand van de READ-cyclus leer je de resultaten van de toets om te zetten in betekenisvolle én leesbare evaluaties en de  vervolgaanpak waardoor je de komende periode weer doelgericht aan de slag kan!


+/- 1 uur

Leerkrachten, intern begeleiders en directie op school die nog niet bekend zijn met Cito M analyse

75,-

Benodigde voorkennis: basiskennis

Training op maat


Wil je een training afgestemd op de behoefte van jouw school? Dat kan ook! Vraag naar de mogelijkheden via onderstaand contactformulier.


Op aanvraag

Op aanvraag

Op aanvraag

Aangeboden niveaus: beginner, gevorderd en expert

Consults


Via een consult met een van onze adviseurs doe je de nodige kennis op om het werken met Leeruniek in jouw school verder te versterken. Deze consults kunnen gaan over specifieke thema’s, zoals bijvoorbeeld het vernieuwde inspectiekader met de daarbij horende referentieniveaus of het vergroten van je zicht op de ontwikkeling door de efficiënte cyclische werkwijze in Leeruniek. Laat ons weten waarmee we je kunnen helpen en we maken een passend aanbod.


Op aanvraag

IB + Directie

Op aanvraag

Aangeboden niveaus: beginner, gevorderd en expert

10 minuten met een schooladviseur


Heb je een vraag over jullie onderwijsplannen, de referentieniveaus op schoolniveau of hoe de READ-cyclus werkt? Of heb je een hele andere vraag over ons dashboard en wil je daar graag met een van onze schooladviseurs over sparren? Boek dan nu een gratis afspraak in via onze advieskalender. We denken graag met jullie mee!

10 minuten

IB + Directie

Gratis


Image

Contactformulier trainingen & advies

Voor het boeken van een training, meer informatie en/of advies, kun je hier contact opnemen.


    Selecteer juiste training


    Contact gegevens

    * We gaan vertrouwelijk om met gegevens en zullen deze nooit aan derden verstrekken.

    Image