Online opfristrainingen


Basistraining


Hebben jullie nieuwe collega’s op school of zijn er collega’s bij wie het dashboard een beetje is weggezakt? Speciaal voor hen hebben wij een online basistraining. Net zoals bij de introductietraining raak je in een korte tijd wegwijs in het dashboard en ontdek je de diverse mogelijkheden die Leeruniek biedt.

Tijdens de training wordt uitleg afgewisseld met diverse oefeningen en is er volop ruimte voor vragen, zodat je na de training zelfstandig aan de slag kunt met Leeruniek. Deze training vormt de basis voor verdere trainingen en is ook te combineren met de online analysetraining.


1 uur (paar momenten per jaar)

Iedereen (op individuele inschrijving)

€ 125,- of € 175,- in combinatie met de online analysetraining
Benodigde voorkennis: geen

Analysetraining


Hebben jullie nieuwe collega’s op school of zijn er collega’s die nog niet bekend zijn met het analyseren in Leeruniek. Speciaal voor hen hebben we de analysetraining. Tijdens deze training staat de halfjaarlijkse analyse centraal en leer je aan de hand van de READ-cyclus de resultaten van de toets om te zetten in betekenisvolle én leesbare evaluaties en vervolgaanpak.

Tijdens de training wordt uitleg afgewisseld met diverse oefeningen en is er volop ruimte voor vragen, zodat je na de training zelfstandig met de analyses aan de slag kunt met Leeruniek.


1 uur (paar momenten per jaar)

Iedereen (op individuele inschrijving)

€ 125,- of € 175,- in combinatie met de online basistraining
Benodigde voorkennis: basiskennis

Meest gekozen!

Cito M training


Hebben jullie nieuwe collega’s op school of zijn er collega’s die nog niet bekend zijn met de Cito-M analyse? Speciaal voor hen hebben wij een online Cito-M training. In deze training staat de halfjaarlijkse analyse centraal. Aan de hand van de READ-cyclus leer je de resultaten van de toets om te zetten in betekenisvolle én leesbare evaluaties en vervolgaanpak waardoor je de komende periode weer doelgericht aan de slag kan.


1 uur (paar momenten per jaar)

Iedereen die nog niet bekend is met de Cito-analyse (op individuele inschrijving)

€ 75,-

Benodigde voorkennis: basiskennis

Begeleiding MT


Meest gekozen!

Adviesagenda


Heb je een vraag over jullie onderwijsplannen, de referentieniveaus op schoolniveau of hoe de READ-cyclus werkt? Of heb je een hele andere vraag over ons dashboard en wil je daar graag over sparren? Boek dan nu een gratis online videobelafspraak van 10 minuten in met een van onze schooladviseurs. We denken graag met jullie mee!

10 minuten videobellen

IB + Directie

Gratis


Adviesagenda bekijken

Consult op maat


Via een consult met een van onze adviseurs doe je de nodige kennis op om het werken met Leeruniek in jouw school verder te versterken. Deze consults kunnen gaan over specifieke thema’s, zoals bijvoorbeeld het vernieuwde inspectiekader met de daarbij horende referentieniveaus of het vergroten van je zicht op de ontwikkeling door de efficiënte cyclische werkwijze in Leeruniek. Laat ons weten waarmee we je kunnen helpen en we maken een passend aanbod.


Op aanvraag

IB + Directie

Op aanvraag

Op aanvraag

Training Onderwijsplan


Tijdens deze training kijken we met de directie en de IB-ers hoe we het onderwijsplan het beste vorm kunnen geven op jullie school. We leggen uit wat een onderwijsplan inhoudt, wat het belang ervan is en hoe je invulling geeft aan het onderwijsplan. Hierbij wordt rekening gehouden met de schoolsituatie en de vaardigheden van het team: waar kan winst behaald worden en hoe helpt het onderwijsplan daarbij? Tijdens de training zetten we een format klaar in Leeruniek dat jullie kunnen gebruiken voor de verschillende vakgebieden.


2 uur

IB + Directie

€ 625,-

Op aanvraag

Training basiskwaliteit en ambities


In deze training staat werken aan onderwijskwaliteit centraal. Het doel van deze training is om de focus te verleggen naar het onderwijsproces in plaats van alleen naar de resultaten te kijken. Tijdens de training komen de volgende vier onderwerpen aan bod: eisen van de inspectie (referentieniveaus), ambities stellen, werken met een streven en cyclisch werken. Vanuit de theorie gaan we vervolgens kijken hoe je dit kunt toepassen in de praktijk. Ten slotte kijken we welke gezamenlijke schoolafspraken bij deze onderwerpen aansluiten.

1,5 uur

IB + Directie

v.a. € 400,-

Geen benodigde voorkennis

Teamtrainingen


Introductietraining


Bij de introductietraining maakt het team kennis met de Leeruniek werkwijze waarbij het cyclisch werken volgens de READ-cyclus centraal staat. Aan het einde van de training is het team wegwijs in het dashboard en kunnen ze onder andere de kindkenmerken wegzetten en gemakkelijk de resultaten vinden en aflezen. De introductietraining vormt de basis voor verdere trainingen.

2 uur

Voor het hele team

v.a. € 400,-

Benodigde voorkennis: geen

Cito-analyse training - basis


Tijdens deze training maakt het team kennis met het doorlopen van de halfjaarlijkse cyclus in Leeruniek (de Cito M- of E- analyse). Aan de hand van de READ-cyclus leert het team om betekenisvolle én leesbare analyses te maken. Tijdens deze training krijg je alle inhoudelijke en praktische handvatten om de analyses op (instructie)groepsniveau en leerlingniveau te doen.


2 uur

Voor het hele team

v.a. € 625,-

Benodigde voorkennis: introductietraining

Cito-analyse training - verdieping


In deze training maakt het team een verdiepingsslag in het analyseren en wegzetten van de halfjaarlijkse analyse (de Cito- M of E analyse). We staan stil bij de uitdagingen van de stappen uit de READ-cyclus. Denk hierbij aan het juist interpreteren van de resultaten en het reflecteren op het eigen leerkrachthandelen. Tijdens de training gaan de leerkrachten zelf kort aan de slag met (kritisch kijken naar) hun analyses op (instructie)groepsniveau en leerlingniveau.

2 uur

Voor het hele team

v.a. € 625,-

Benodigde voorkennis: basis analysetraining

Overdrachtstraining


Tijdens deze training gaan we aan de slag met een effectieve overdracht in Leeruniek. Na een introductie over het belang van de overdracht binnen een school en de cyclische werkwijze, gaan we gericht aan de slag met het team. De kindkenmerken en een inschatting van het leerlingniveau, zijn de basis voor een effectieve overdracht. Doordat alle informatie die je in een schooljaar verzameld hebt eenvoudig is geborgd in Leeruniek, ben je goed voorbereid op een effectieve overdracht zonder administratieve rompslomp. De nieuwe leerkracht maakt zo een vliegende start in het komend schooljaar.

2 uur

Voor het hele team

v.a. € 625,-

Benodigde voorkennis: introductietraining

Kindkenmerkentraining


Tijdens deze training wordt een verdiepingsslag gemaakt in het wegzetten van de kindkenmerken. De leerkrachten krijgen handvatten om onderwijsrelevante en overzichtelijke kindkenmerken te schrijven. Ook leren ze hoe je kindkenmerken kunt archiveren die niet meer van toepassing zijn. Het team gaat aan de hand van deze richtlijnen aan de slag met het schrijven en/of verbeteren van de kindkenmerken. Er is ruimte voor feedback door zowel elkaar als de trainer.

2 uur

Voor het hele team

v.a. € 625,-

Geen benodigde voorkennis

Training op maat


Wil je een training afgestemd op de behoefte van jouw school? Dat kan ook! Vraag naar de mogelijkheden via onderstaand contactformulier.

Op aanvraag

Op aanvraag

Op aanvraag

Geen benodigde voorkennis

Dia-analyse training - basis


Tijdens deze training maakt het team kennis met het doorlopen van de halfjaarlijkse cyclus in Leeruniek (de Dia M- of E- analyse). Aan de hand van de READ-cyclus leert het team om betekenisvolle én leesbare analyses te maken. Tijdens deze training krijg je alle inhoudelijke en praktische handvatten om de analyses op (instructie)groepsniveau en leerlingniveau te doen.


2 uur

Voor het hele team

v.a. € 625,-

Benodigde voorkennis: introductietraining

Dia-analyse training - verdiepingIn deze training maakt het team een verdiepingsslag in het analyseren en wegzetten van de halfjaarlijkse analyse (de Dia- M of E analyse). We staan stil bij de uitdagingen van de stappen uit de READ-cyclus. Denk hierbij aan het juist interpreteren van de resultaten en het reflecteren op het eigen leerkrachthandelen. Tijdens de training gaan de leerkrachten zelf kort aan de slag met (kritisch kijken naar) hun analyses op (instructie)groepsniveau en leerlingniveau.

2 uur

Voor het hele team

v.a. € 625,-

Benodigde voorkennis: basis analysetraining